font Dinamo

Puma je za potrebe marketinške kampanje "The Make Football Anywhere" od engleskog dizajnerskog studija GBH naručila izradu ovog fonta, kojeg je tehnički izveo Dalton Maag. Slova za font su rađena ručno, savijanjem ljepljive trake po kojoj je originalan font dobio i ime. Kako su kasnije sami dizajneri rekli:" Polazna točka je bila naručivanje 150 rola samoljepljivih traka, nakon čega smo započeli s eksperimentiranjem preklapanjem, kopiranjem, te stvaranjem oblika slova kako bi na kraju stvorili punu abecedu. Ovim postupkom, željeli smo uhvatiti i sačuvati strastveni entuzijazam koji se vezuje uz nogomet".

Font koriste ili su koristili na svojim dresovima reprezentacije Italije, Austrije, Češke, Švicarske, Urugvaja, Čilea, Filipina..., a nalazio se ili se još uvijek nalazi i na klupskim dresovima Borussije Dortmund, Newcastle Uniteda, Feyenorda, Palerma, VfB Stuttgarta, AEK-a, Olympiakosa...
Kako je Dinamu 2011. godine istekao ugovor s Diadorom, potpisali su novi s Pumom, te je uz replike dresova iz šampionske 1982. na novim dresovima osvanuo i ovaj font koji možda i najbolje pristaje momčadi dinama, budući da ima dosta dodirnih točaka s Dinamovim službenim fontom. Kako bi ga napravili dostupnim svima vama, napravili smo prema originalnom fontu, ovaj kojeg vam predstavljamo. Font se od originalnog razlikuje u malim slovima s i z, te su u potpunosti napravljena slova Š,Đ,Ž,Č,Ć,š,đ,ž,č,ć.

 

Ako imate potrebu za izradom jedinstvenog fonta, izrađenog od npr. vašeg rukopisa ili posebno oblikovanog fonta za vašu reklamnu kampanju s povjerenjem nam se obratite. Za vas radimo jedinstvene fonove koji će svakog ostaviti bez teksta. Više o ponudi izrade fonta možete pročitati ovdje.